Збирав дані про місця дислокації військових ЗСУ та логістичні шляхи: на Одещині засудили до довічного позбавлення волі ексміліціонера

08:36, 23 травня 2023
Чоловік вину визнав, однак не розкаявся. Він сказав, що жалкує лише про те, що його передчасно викрили.
Збирав дані про місця дислокації військових ЗСУ та логістичні шляхи: на  Одещині засудили до довічного позбавлення волі ексміліціонера
Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Одещині довічне позбавлення волі з конфіскацією майна призначили ворожому інформатору, який передавав окупантам дані про місця розташування підрозділів ЗСУ та техніки. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Зловмисником виявився колишній співробітник одного з районних відділів міліції в Одесі, який після початку повномасштабного вторгнення був завербований представником гру рф для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні.

«Він збирав розвіддані про місця дислокації та пересування військової техніки підрозділів ЗСУ, обстановку в портах Одеси, Чорноморська та залізничного сполучення.

На виконання завдань російських кураторів інформатор придбав три відеокамери – так звані «фотопастки», які встановив уздовж залізничних колій у передмісті Одеси для фіксування проїжджаючих вантажних потягів.

Дані, які фіксували камери, в реальному часі через мобільний додаток отримували представники спецслужб рф.

На закупку та встановлення «фотопасток» агент отримав 50 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Відомо, що зрадника затримали під час виконання чергового завдання ворога біля залізничних колій. Тоді у нього вилучили вибухові речовини та боєприпаси, зокрема 12 тротилових шашок вагою 3,2 кг, детонатори, підривач та протитанкову міну.

У суді засіданні чоловік вину визнав повністю, утім не розкаявся. Він сказав, що жалкує лише про передчасне викриття його підривної діяльності проти України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду