Для українців значно спростили процедуру оформлення паспортних документів

07:00, 7 червня 2023
З 6 червня усі підрозділи Державної міграційної служби України та закордонні дипломатичні установи отримують безпосередній доступ до Державного реєстру актів цивільного стану громадян.
Для українців значно спростили процедуру оформлення паспортних документів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна міграційна служба України повідомила, що було спрощено процедуру оформлення паспортних документів. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Відсьогодні за рішенням Уряду усі підрозділи Державної міграційної служби України та закордонні дипломатичні установи отримують безпосередній доступ до Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Таким чином органи матимуть можливість формувати витяг про державну реєстрацію народження особи та її походження.

Тож для громадян значно спрощується процедура отримання паспортних документів. Зокрема, це дозволить українцям, які виїхали з тимчасово окупованих територій чи перебувають за кордоном через збройну агресію рф, швидше оформити свої паспорти.

Таке нововведення оптимізуватиме роботу органів ДМС та дозволить істотно скоротити час обробки запитів на отримання паспортів», - сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва