Це буде зрада: на початку війни Залужному пропонували підірвати мости через Дніпро у Києві, але той відмовився

10:55, 14 червня 2023
У перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну, в уряді активно обговорювали ідею підірвати мости через Дніпро, і у такий спосіб не допустити росіян до урядового кварталу.
Це буде зрада: на початку війни Залужному пропонували підірвати мости через Дніпро у Києві, але той відмовився
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На початку війни Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному пропонували підірвати мости через Дніпро в Києві, але генерал навідріз відмовився. Про це пише BBC.

За даними видання, 26 лютого, на третій день повномасштабного вторгнення росії в Україну, в уряді почали обговорювати ідею підірвати усі київські мости.

На той час план росіян захопити «Київ за три дні» вже провалився, вони не змогли висадити десант в Гостомелі, однак небезпека для столиці залишалася.

Ворог мав успіхи біля Чернігова, впевнено просувався Сумщиною, і тому існував ризик виходу окупантів на лівобережні передмістя Києва.

У той час в уряді розмірковували над тим, аби підірвати мости через Дніпро, і у такий спосіб не допустити росіян до урядового кварталу.

Як йдеться у матеріалі видання, саме тоді один з високопоставлених урядовців набрав тодішнього голову СБУ Івана Баканова. Він вимагав, аби спецпризначенці підірвали мости, відрізавши лівий берег Дніпра від правого.

Екс-очільник СБУ у свою чергу подзвонив до головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного. А той категорично виступив проти підриву мостів.

«Підірвати мости? В жодному разі! Це буде зрада тих, хто залишився на лівому березі Дніпра – і військових, і цивільних», – сказав генерал.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду