На Закарпатті експравоохоронець за $7 тисяч переправляв ухилянтів за кордон

23:51, 14 червня 2023
До злочинної діяльності фігурант залучив ще двох осіб, один з яких шукав охочих виїхати з України, а інший – здійснював перевезення «клієнтів» через кордон.
На Закарпатті експравоохоронець за $7 тисяч переправляв ухилянтів за кордон
Фото: ДБР
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Працівники ДБР викрили на Закарпатті злочинну групу, яка переправляла через державний кордон чоловіків призовного віку, повідомляє пресслужба Бюро. 

Організував схему колишній правоохоронець, який через свої зв’язки у держструктурах домовлявся про безперешкодний перетин кордону на тому чи іншому пункті пропуску.

До злочинної діяльності фігурант залучив ще двох осіб, один з яких шукав охочих виїхати з України, а інший – здійснював перевезення «клієнтів» через кордон. Ціна перетину кордону складала 7 тисяч доларів США для однієї людини.

ДБР у взаємодії з Нацполіцією затримало трьох учасників злочинної групи під час спроби переправити до Угорщини мешканця Закарпаття. Його намагалися заховати у спальному відділенні вантажівки, розташованому за сидінням водія.

Трьом учасникам групи повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років. Також готуються клопотання про обрання запобіжних заходів затриманим.Слідство триває, встановлюються інші випадки незаконного перетину кордону, вивчається причетність працівників правоохоронних органів до незаконної схеми.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва