Засуджують українців за нібито шпіонаж: на Донеччині викрито екссуддів, які працюють у так званому «верховному суді днр»

10:31, 15 червня 2023
Двох колишніх суддів Апеляційного суду Донецької області та Донецького окружного адміністративного суду оголошено у розшук.
Засуджують українців за нібито шпіонаж: на Донеччині викрито екссуддів, які працюють у так званому «верховному суді днр»
Фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У розшук оголошено двох колишніх суддів Апеляційного суду Донецької області та Донецького окружного адміністративного суду, яких підозрюють у державній зраді. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, ще у у 2015 році судді залишилися на окупованій території і погодилися зайняти псевдопосади у так званому «верховному суді днр».

Відомо, що перша підозрювана з 2016 року є так званою «головою воєнного трибуналу». На посаді вона бере участь у засіданнях та виступає у якості головуючої судді при розгляді справ.

На одному з брифінгів «служителька Феміди» звітувала, що як мінімум шістьох українців вона відправила за ґрати на 10 років. Причина незаконного ув’язнення – нібито їхній шпіонаж на користь України.

До обов’язків іншої підозрюваної, яка стала «заступницею голови верховного суду – головою судової палати з арбітражних справ», входить розробка проєктів «цивільного та арбітражного процесуальних кодексів».

Також вона проводить екзаменування претендентів на посади «суддів» у якості заступниці голови комісії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду