Розкрадання бюджетних коштів на закупівлі бронежилетів та зимової форми для ЗСУ: викрито ексзаступника міністра оборони та його підлеглий

16:16, 16 червня 2023
СБУ повідомила про підозру колишньому заступнику міністра оборони та екскерівнику Департаменту державних закупівель, які привласнили з бюджету більше 1 млрд гривень.
Розкрадання бюджетних коштів на закупівлі бронежилетів та зимової форми для ЗСУ: викрито ексзаступника міністра оборони та його підлеглий
Фото: ssu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Колишнього заступника міністра оборони України та екскерівника Департаменту державних закупівель цього відомства підозрюють у розкрадання бюджетних грошей на закупівлі бронежилетів та зимової форми для підрозділів ЗСУ, які виконують бойові завдання на фронті. Про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, незаконна діяльність підозрюваних завдала збитків державному бюджету України на загальну суму більше 1 млрд гривень.

Було встановлено, що посадовці оборонного відомства організували оборудку на початку березня 2022 року.

Для її реалізації вони здійснили закупівлю в іноземної фірми майже 3 тисяч бронежилетів на понад 130 млн гривень. При цьому більше 100 млн гривень із цієї суми вони поклали у свої кишені.

Товарознавча експертиза, ініційована СБУ встановила, що реальна ринкова вартість цих засобів захисту становить лише 25 млн гривень.

Більше того, було з'ясовано, що придбані бронежилети не відповідають заявленому класу захисту.

Також, зазначають правоохоронці,  організатори «схеми» провели закупівлю оптової партії неякісних зимових курток і штанів для воїнів ЗСУ на загальну суму 900 млн гривень.

Як виявилося, придбане майно не відповідає вимогам використання в холодну пору року в умовах ведення інтенсивних бойових дій.

Під час обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів було вилучено документацію та інші речові докази їхньої незаконної діяльності.

Наразі обидва зловмисники уже перебувають під вартою за підозрою у схожих злочинах.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду