Мільйонні розкрадання при закупівлі систем кондиціювання Південноукраїнської АЕС: є нові деталі

18:44, 17 липня 2023
НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою чотирьох осіб — учасників схеми розкрадання 12,3 млн грн «Південноукраїнської АЕС».
Мільйонні розкрадання при закупівлі систем кондиціювання Південноукраїнської АЕС: є нові деталі
Фото: suspilne.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

САП та НАБУ завершили слідство у справі щодо заволодіння грошовими коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» у сумі понад 12,3 млн грн. Про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Серед підозрюваних організатор злочину - фактичний керівник двох компаній-учасників торгів, начальник управління ВП «Южно-Українська АЕС», а також фінансовий директор одного з підприємств та керівник двох юридичних осіб у справі, які є пособниками у вчиненні цього злочину. На сьогодні прокурор САП надав доручення детективам НАБУ відкрити матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

У ході досудового розслідування встановлено, що у 2011-2013 роках начальник одного з управлінь «Южно-Української АЕС», використовуючи підконтрольні організатору злочину підприємства, та діючи за попередньою змовою спільно з керівниками приватних компаній, протиправно заволоділи грошовими коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» під час здійснення ВП «Южно-Українська АЕС» закупівлі холодильних та вентиляційних установок, а саме промислових кондиціонерів. Указане обладнання було закуплене за завищеними цінами, що завдало державному підприємству збитків на суму 12,3 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Дії організатора злочину кваліфіковані за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України, дії виконавця - за ч. 5 ст. 191 КК України, а їх пособникам інкриміновано ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду