Цьогоріч фермери збільшили площі посіву олійними культурами. А зернових навпаки висаджують менше в порівнянні з минулим роком. Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду пояснив, чому виникла така тенденція.
«Українські фермери враховують проблемні аспекти, що можуть виникнути. Тому наші аграрії, враховуючи труднощі з експортом, висадили олійні культури. Бо, наприклад, соя, соняшник, ріпак, хоча і дають меншу врожайність, однак тонна цих культур коштує дорожче. Так за обсягами наш агросектор продасть менше культур, але отримає за них більше коштів», - пояснює Олександр Гайду.
Однак це не означає, що українські фермери зосередилися виключно на вирощуванні олійних культур.
«Багато аграріїв перейшли з традиційних зернових культур на олійні. Однак не всі фермери це роблять. Значна кількість аграріїв продовжують вирощувати зернові. Тож українського продовольства вистачить і для експорту, і для внутрішнього ринку», - відзначив голова Комітету.
Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.