Байден проситиме Конгрес профінансувати озброєння для Тайваню з грошей на допомогу Україні, — ЗМІ

11:36, 2 серпня 2023
Якщо Конгрес схвалить цей план, Тайвань вперше отримає зброю через систему, що фінансується американськими платниками податків, відому як «іноземне військове фінансування».
Байден проситиме Конгрес профінансувати озброєння для Тайваню з грошей на допомогу Україні, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Білий дім звернеться до Конгресу з проханням профінансувати озброєння для Тайваню у межах додаткового бюджетного запиту для України, прагнучи прискорити постачання зброї острову на тлі зростання загрози з боку Китаю. Про це повідомляє Financial Times.

За словами джерел, Адміністративно-бюджетне управління включить фінансування для Тайваню в додатковий запит у межах зусиль щодо прискорення поставок зброї.

Якщо Конгрес схвалить цей план, Тайвань вперше отримає зброю через систему, що фінансується американськими платниками податків, відому як «іноземне військове фінансування». Очікується, що Білий дім подасть запит цього місяця.

Запит з'явився слідом за заявою Білого дому про те, що США вперше передадуть Тайваню зброю на $345 млн зі своїх запасів у межах системи, відомої як «президентські повноваження на скорочення озброєнь», що була використана для відправки зброї в Україну.

Рішення включити фінансування для Тайваню в додатковий бюджет і використати «президентські повноваження на скорочення озброєнь» (PDA) для постачання зброї підкреслює зростання необхідності допомогти Тайбею. Критики нинішньої стратегії США щодо Тайваню закликають Вашингтон швидше постачати зброю, оскільки Китай посилює військову активність навколо острова.

«Це був би монументальний крок, який сигналізував би про те, як далеко уряд США готовий зайти, щоб прискорити стримування через Тайванську протоку», - сказав Ерік Саєрс із консалтингової компанії Beacon Global Strategies.

Білий дім відмовився коментувати або розкривати деталі про те, скільки грошей буде передбачати запит для Тайваню. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду