У Держпраці пояснили, чи потрібно подавати повідомлення про прийняття працівника на тимчасові або громадські роботи

20:45, 29 серпня 2023
Потрібно повідомляти податкову про прийняття працівника на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості.
У Держпраці пояснили, чи потрібно подавати повідомлення про прийняття працівника на тимчасові або громадські роботи
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Управлінні інспекційної діяльності у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці роз’яснили, чи потрібно подавати повідомлення про прийняття працівника на тимчасові або громадські роботи. 

Там зазначили, що потрібно. Організація та проведення громадських робіт здійснюються на підставі договору про організацію і фінансування громадських робіт, який укладається між центром зайнятості та роботодавцем відповідно до рішення місцевого органу влади. З особами, що беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, роботодавці укладають у письмовій формі строковий трудовий договір на строк, який не може протягом року перевищувати 180 календарних днів.

Про участь осіб у таких роботах роботодавці вносять записи до трудових книжок працівників. На осіб, які беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, поширюються державні соціальні гарантії, передбачені законодавством про працю та зайнятість населення і загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Вимога про подання повідомлення про прийняття працівника на роботу до органу податкової служби поширюється на всі випадки оформлення трудових відносин, у тому числі і тимчасових.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду