Сценарії погані й дуже погані: Гетманцев прокоментував можливе припинення західної допомоги Україні

16:23, 17 жовтня 2023
За його словами, в разі припинення фінансової допомоги від Заходу «в нас не так багато є виходів, і всі вони дуже погані».
Сценарії погані й дуже погані: Гетманцев прокоментував можливе припинення західної допомоги Україні
Фото: Бабель
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В України буде тільки два виходи в разі припинення зовнішнього фінансування. Про це заявив голова фінансового комітету Верховної Ради, нардеп Данило Гетманцев в інтерв'ю Українським новинам.

«Зараз у нашому суспільстві такі настрої переважають, особливо у великих містах, що «все добре» і «майже мир». Усі ж бачили розслідування щодо роботи у комендантську годину закладу Boho. Ніби «війни немає», тобто війна не відчувається. «Все добре, гроші будуть, армія виконає свою функцію, все буде нормально». А ситуація на фінансовому фронті є наднапруженою», - заявив Гетманцев.

За його словами, в разі припинення фінансової допомоги від Заходу «в нас не так багато є виходів, і всі вони дуже погані».

«Це секвестр, тобто ми вимушені будемо скорочувати все, що можна, а друге – це емісія, що теж податок на бідних, у нашому випадку на всіх, бо наше населення не багатшає у війну», - деталізував Гетманцев.

«У нас погані й дуже погані сценарії на випадок, якщо ці суми не будуть підкріплені нашими партнерами», - наголосив він.

Нардеп зауважив, що в деяких країнах уже відчувається втома від війни, і це небезпечно для України.

«Втому ми відчуваємо по тих політичних процесах, які ми бачимо в країнах і, на жаль, відчуваємо на загальній думці виборців, наприклад, у Словаччині», - сказав Гетманцев.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір