Олексій Данілов висловився про можливу заборону месенджера Telegram

10:40, 3 листопада 2023
Олексій Данілов: «Телеграм - небезпечний месенджер, і якщо до нас надійдуть документи служб про його заборону - за нами не забариться».
Олексій Данілов висловився про можливу заборону месенджера Telegram
Фото: racurs.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що месенджер Telegram є небезпечним та вразливим. Про це він сказав у інтерв’ю «Ліга.net».

 «Ні, в мене Телеграма нема. Я вважаю, що це дуже небезпечний та вразливий месенджер. І я не визнаю анонімних речей. Коли я бачу якогось Колю228, мені треба розуміти, що це за Коля», - сказав Данілов, відповідаючи на запитання, чи користується він особисто Telegram.

Також секретар РНБО наголосив, що «Telegram – це системи впливу, де люди за гроші починають просувати ті чи інші речі. Це не про журналістику, це про вплив».

«З точки зору національної безпеки це дуже-дуже небезпечна річ. Я не проти того, щоб існували месенджери, але я би хотів, щоб за кожним цим ніком була цілком зрозуміла людина», - сказав Данілов.

На запитання, чи планує влада якимось чином заборонити Telegram, секретар РНБО відповів: «Ну, уявляєте собі, зараз М'ячеславович каже, що ми плануємо заборонити Telegram. Уявляєте, які інвестиції люди зробили? Там цілі табори сидять, які вклалися у все це обладнання, купують сімки».

За словами Данілова, «якщо до нас надійдуть документи відповідних служб, які мають на це право, – повірте, за нами не забариться».

Раніше у Мінкульті виступили за державне регулювання Telegram.

Додамо, Нацрада шукає способи регулювання Telegram в Україні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська