Справа щодо 2 прокурорів та адвоката, які притягнули до кримінальної відповідальності невинну особу: є нові деталі

12:55, 13 листопада 2023
САП та НАБУ завершили слідство у справі стосовно адвоката та двох прокурорів.
Справа щодо 2 прокурорів та адвоката, які притягнули до кримінальної відповідальності невинну особу: є нові деталі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

10 листопада співробітниками САП та НАБУ було завершено слідство у справі стосовно одного із заступників керівника Слобожанської окружної прокуратури Дніпропетровської області та прокурора цієї ж прокуратури, підозрюваних у створенні штучних доказів обвинувачення та притягненні до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи.

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, у межах досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно адвоката, підозрюваного у підбурюванні громадянина до надання неправомірної вигоди в сумі 20 000 доларів США за не перешкоджання його підприємницької діяльності та уникнення кримінальної відповідальності службовій особі, яка займає керівну посаду в Дніпропетровській обласній прокуратурі, встановлено нові обставини вчинення злочину.

«Так, у адвоката під приводом виконання своїх зобов’язань з надання правничої допомоги виник злочинний умисел на організацію притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи. Для реалізації цього плану, він залучив одного з керівників окружної прокуратури та прокурора цієї прокуратури. Відповідно до розподілених ролей, прокурори штучно створили докази обвинувачення, на підставі яких невинну особу було притягнуто до кримінальної відповідальності за незаконне виготовлення та реалізацію слабоалкогольних напоїв.

Згодом ще зʼясувалося, що адвокат шахрайським шляхом заволодів коштами заявника у сумі 137 720 дол. США, 2360 Євро та 553 300 грн», - сказано у повідомленні.

Дії заступника керівника прокуратури та прокурора кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372 КК України.

Адвокату інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 372, ч. 4 ст. 190 (у редакції статті, чинній на 23.02.2023) та  ч. 3 ст. 190 (у редакції статті, чинній на 18.05.2023) КК України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду