Держава привертає інвестиції шляхом страхування воєнних ризиків

18:01, 14 листопада 2023
Українська влада обговорює запуск нових проєктів у сфері страхування воєнних ризиків.
Держава привертає інвестиції шляхом страхування воєнних ризиків
Джерело фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Держава привертає інвестиції шляхом надання страхового покриття в разі воєнних ризиків. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Держава привертає інвестиції шляхом надання страхового покриття в разі воєнних ризиків. Від початку повномасштабної війни, MIGA вже надавала страхове покриття на суму понад 166 мільйонів доларів, а зараз активно обговорюється запуск нових проєктів.

Додатково, DFC (Corporation for International Development) недавно схвалила п’ять нових проєктів обсягом у 380 мільйонів доларів. Також тривають переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) щодо страхування торгових операцій.

Одним зі стратегічно важливих напрямків є вільна навігація в Чорному морі. Після узгоджень між Президентом України Володимиром Зеленським та Прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, Україна спільно з пулом британських страхових компаній створила спеціальний механізм. Це дозволить знизити вартість страхування від воєнних ризиків для експортерів продукції з України. Цей крок зробить чорноморський коридор більш доступним для широкого кола експортерів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва