У Києві повернуто громаді творчу майстерню Левченка

15:49, 20 листопада 2023
Прокуратура відсудила на користь киян приміщення творчої майстерні у центрі Києва.
У Києві повернуто громаді творчу майстерню Левченка
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокуратура в Києві довела у суді факт незаконної державної реєстрації права власності на творчу майстерню в історичному центрі столиці, – повідомила Київська міська прокуратура.

Приміщення оцінюється у понад 5 млн гривень та розташовується на провулку Бехтеревському площею 84,4 квадратних метри.

Творча майстерня колись належала територіальній громаді Києва і була здана в оренду відомому художникові-постановнику Олексію Левченку, який є заслуженим діячем мистецтв України та працював на державному підприємстві «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка».

Після смерті Левченка у 2020 році приміщення мало повернутися у власність територіальної громади Києва. Однак виявилося, що в результаті необгрунтованої реєстрації власності, майно було переведено на фізичну особу та подаровано іншій особі.

Прокуратура виступила з позовом до суду, мета якого – скасувати незаконну реєстрацію права власності та повернути майно на користь Київської міської ради. За активної підтримки прокурорів, Шевченківський районний суд Києва вирішив справу на користь прокурорів і задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.

Крім цього, за фактом незаконної реєстрації права власності на майно громади, розслідується кримінальне провадження. Слідство у цій справі триває.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України