Посадовці держгеокадастру допомогли зловмисникам заволодіти землями біля Київської дамби

10:34, 29 листопада 2023
Щоб замаскувати незаконність дій, фігуранти організували фіктивний процес продажу захоплених ділянок іншим підконтрольним особам.
Посадовці держгеокадастру допомогли зловмисникам заволодіти землями біля Київської дамби
Фото: npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національна поліція викрила учасників злочинної організації, які захопили землі вздовж Київської дамби. До складу групи входило 8 осіб, у тому числі і посадові особи обласного управління держгеокадастру. Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У відомств зазначають, що сума завданих збитків сягає 15 млн грн.

«До її складу увійшли забудовники, їх довірені особи, обласного управління держгеокадастру та підконтрольні особи.

У 2021 році понад 5 га земель водного фонду вздовж Київської дамби, між селами Хотянівка та Лебедівка, незаконно відчужили з державної власності та безоплатно передали у приватну власність підконтрольним особам начебто для ведення садівництва. Щоб замаскувати незаконність дій, фігуранти організували фіктивний процес продажу захоплених ділянок іншим підконтрольним особам. Угоди укладалися виключно на папері», - сказано у повідомленні.

На захоплених землях зловмисники побудували декілька котеджних містечок. Щоб уникнути довготривалої та складної процедури отримання дозвільних документів на будівництво та введення будівель в експлуатацію, отримали технічні паспорти з фіктивними даними.

«Відповідно до документів, будинки звели господарським способом в 1991 році. Такі маніпуляції давали можливість зареєструвати право власності на будівлю без отримання відповідних дозволів і погоджень в Державній інспекції архітектури та містобудування України», - додали у відомстві.

28 листопада правоохоронці затримали двох організаторів та трьох учасників злочинної організації. Загалом вісьмом фігурантам повідомили підозри.

Фото: npu.gov.ua

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва