Експоліцейську з Харківщини засуджено на 15 років в'язниці за державну зраду

20:49, 1 грудня 2023
Жінка під час окупації Дворічної стала дільничною у створеному загарбниками так званому «управлінні внутрішніх справ ВЦА Харківської області».
Експоліцейську з Харківщини засуджено на 15 років в'язниці за державну зраду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Орджонікідзевський районний суд Харкова визнав винною в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану колишню співробітницю Нацполіції, яка під час окупації Дворічної стала дільничною у створеному загарбниками так званому «управлінні внутрішніх справ ВЦА Харківської області». Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Так, вироком Орджонікідзевського районного суду м. Харкова від 30 листопада 2023 року жінку засуджено до 15 років позбавлення волі.

Як було встановлено, під час прийняття на роботу експоліцейська власноруч написала пояснення, в якому перерахувала відомих їй громадян України, які проходили службу в зоні АТО, та працівників Служби безпеки України.

Як «дільничний уповноважений» особисто приймала та відпрацьовувала заяви та повідомлення про події. Її щомісячна зарплата становила 50 тисяч рублів.

Після деокупації, у листопаді 2022 року, правоохоронці затримали експоліцейську.

У суді обвинувачена не визнала свою провину. Вирок суду не набув чинності. Триває термін апеляційного оскарження вироку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді