Реалізація дорогоцінних металів з мікросхем, виявлених в одній з військових частин: куди спрямують кошти

13:04, 5 грудня 2023
В Міноборони відповіли, що отримані від реалізації металів кошти, будуть спрямовані до державного бюджету та спеціального фонду Міністерства оборони.
Реалізація дорогоцінних металів з мікросхем, виявлених в одній з військових частин: куди спрямують кошти
Джерело фото: Міноборони
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Управління відчуження та утилізації надлишкового військового майна Міноборони спрямує до державного бюджету кошти від реалізації дорогоцінних металів, які будуть отримані шляхом переробки необлікованих плат, виявлених у військовій частині на Житомирщині.

Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

Раніше Управління спільно з Департаментом аудиту Міноборони виявило в одній з військових частин Житомирщини 50 тонн обладнання (блоки від апаратури засобів автоматизованого зв’язку) з мікросхемами, що містять золото, срібло та метали платинової групи.

Оціночна вартість дорогоцінних металів становить 65,66 млн гривень.

«Виявлене майно знову поставлене на облік. Найближчим часом Управління планує укласти відповідні контракти на його переробку зі спеціалізованими підприємствами.

Очікуємо, що роботи за контрактами завершать до березня 2024 року. Втім, ці терміни можуть бути подовжені у випадку ухвалення правоохоронними органами рішення щодо долучення цього майна як речових доказів у відповідному кримінальному провадженні.

Остаточна вартість дорогоцінних металів буде визначена на підставі висновку акредитованої лабораторії», - зазначили у Міноборони.

Отримані від реалізації металів кошти, згідно з нормативами, встановленими НБУ, будуть спрямовані до державного бюджету та спеціального фонду Міноборони у пропорціях: для золота та платинових металів - 80% і 20%, срібла – 50% і 50% відповідно.

Джерело фото: Міноборони 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва