Укрзалізниця створила перший зерновоз, який здатен пересуватися євроколіями: відео

21:46, 15 грудня 2023
Більшість комплектуючих до модифікованого зерновоза створені в Україні.
Укрзалізниця створила перший зерновоз, який здатен пересуватися євроколіями: відео
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

«Укрзалізниця» створили модифікований зерновоз на власних заводах, який оптимально адаптований для перевезень як по колії 1520 мм, так і по європейській колії - 1435 мм. Більшість комплектуючих та матеріалів для цього вагона виготовлені в Україні, – повідомили у компанії.

«Щоб нарощувати обсяги експорту, маємо не тільки розбудовувати прикордонну інфраструктуру, а й оновлювати кількісно та якісно рухомий склад. Вперше в історії України виготовили зерновоз на виробничих потужностях Укрзалізниці, який максимально пристосований для перевезення вантажів територією України та колією 1435 країн Європейського Союзу. Він враховує всі вимоги, особливості та габарит інфраструктури. Далі такі вагони плануємо поставити на серійне виробництво», – розповів голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Новий вагон-хопер для зерна моделі 19-8005-У розроблений для перевезення зерна та інших сипких продуктів харчування. Його вантажопідйомність - 70 тонн, об’єм кузова - 104 кубічних метри, має 5 завантажувальних люків і 6 розвантажувальних, а також конструктивну швидкість до 120 км/год.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді