Денис Шмигаль просить термінову зустріч з донорами через «високу невизначеність» бюджету — ЗМІ

08:13, 29 грудня 2023
У листі Дениса Шмигаля до донорів йдеться про те, що фінансування потрібне уже в січні та має бути спрямоване на бюджетні потреби.
Денис Шмигаль просить термінову зустріч з донорами через «високу невизначеність» бюджету — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль попросив екстреної зустрічі з міжнародними донорами, оскільки країна зіткнулася з «надзвичайно високою невизначеністю» щодо свого бюджету у 2024 році. Про це повідомило видання Bloomberg з посиланням на лист Шмигаля до Міжвідомчої координаційної платформи донорів.

За даними джерела, у листі йдеться про те, що фінансування потрібне уже в січні та має бути спрямоване на бюджетні потреби. Він зазначає, що понад $110 млрд затрималися через «політичну боротьбу в США та ЄС».

За словами Шмигаля, координаційна платформа донорів має зосереджуватися на нагальних потребах бюджету — підтримці уряду, зарплатах вчителям, державним службовцям і виплаті пенсій.

Шмигаль закликав донорів розпочати координацію, щоб спрямувати заморожені російські активи на відновлення України.

«Для підтримки макроекономічної стабільності вкрай важливо, щоб ми отримували достатнє, оперативне і передбачуване зовнішнє фінансування із січня 2024 року», - йдеться у листі.

«Навряд чи можливо вести будь-яку дискусію про проєкти відновлення та відбудови, коли ми боремося за виконання пріоритетів виживання у 2024 році», - додає видання.

Раніше перша віце-прем'єрка — міністерка економіки Юлія Свириденко заявляла, що Україні, можливо, доведеться відкласти виплати державним службовцям та пенсійні виплати мільйонам громадян, якщо Захід не надасть обіцяної фінансової допомоги на початку 2024 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду