Володимир Зеленський закликав передати Україні заморожені активи рф

13:04, 6 січня 2024
Російським елітам і керівництву байдуже до людських життів, але понад усе не байдуже до грошей, - зазначив Володимир Зеленський.
Володимир Зеленський закликав передати Україні заморожені активи рф
Фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заморожені російські активи за кордоном на сьогодні становлять близько 300 млрд доларів. Втрата активів буде найболючішою для росії. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у соцмережі Х (колишній Twitter).

«Російським елітам і керівництву байдуже до людських життів, але понад усе не байдуже до грошей. Втрата активів буде для них найболючішою втратою. Вони відчують справжню силу міжнародної спільноти і побачать, що світ сильніший за терор», - написав Володимир Зеленський.

За словами Глави держави, рішення щодо використання заморожених активів для підтримки України буде справедливою та законною відповіддю на агресію росії, а також правильним сигналом потенційним агресорам у світі.

«Я закликаю партнерів швидко рухатися до створення відповідної правової бази. Цього року ми маємо досягти відчутного прогресу в питанні використання заморожених російських активів на користь України. На шляху до цієї мети ми твердо покладаємося на лідерство «Групи семи», - додав Президент.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва