У Києві судитимуть адвоката, який на смерть збив військовослужбовця на блокпосту

14:34, 21 лютого 2024
До Дніпровського районного суду скерували обвинувальний акт.
У Києві судитимуть адвоката, який на смерть збив військовослужбовця на блокпосту
Джерело фото: Національна поліція
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві судитимуть водія, який скоїв смертельний наїзд на військовослужбовця. Дорожньо-транспортна пригода трапилась 22 жовтня минулого року близько 00:30 на блокпосту. Про це повідомили у поліції Києва.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що водій автомобіля «Хонда» рухався по автодорозі в напрямку Броварського проспекту. Як зазначили у поліції, в умовах туману він попереду побачив вантажний автомобіль та здійснив різке гальмування й не впоравшись з керуванням виїхав у крайню праву смугу, де здійснив наїзд на військовослужбовця, 1976 року народження, який ніс службу на блокпосту при в’їзді до столиці. Від отриманих травм потерпілий помер на місці події.

Водію повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. До Дніпровського районного суду скеровано обвинувальний акт.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

У Київській міській прокуратурі зазначили, що водієм автомобіля виявився 45-річний адвокат. Прилад Драгер показав, що на момент вчинення ДТП він був тверезий.

Раніше ми писали, що у Києві судитимуть водія, який збив 11-річного хлопчика на переході.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України