Польські фермери паралізували кордон: у чергах стоять близько 2500 тисяч вантажівок

15:40, 26 лютого 2024
Польські фермери заблокували рух вантажівок на шести пунктах пропуску з Україною.
Польські фермери паралізували кордон: у чергах стоять близько 2500 тисяч вантажівок
Джерело фото: Associated Press
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Фермери з Польщі продовжують свою блокаду на шести пунктах пропуску на кордоні з Україною, що призвело до утворення черг з 2500 вантажівок. Найбільше проблем мають транспортні засоби, які мають намір перетнути кордон із України у Польщу.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у ході телемарафону. За його словами, блокування триває на шести напрямках, зокрема через пункти пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець". У межах Польщі утворилися черги на 2500 вантажівок. Проте, автомобілі та автобуси можуть перетинати кордон без перешкод.

"Якщо говорити про останній напрямок, то тут перетинає кордон найменша кількість вантажівок. За минулу добу в бік України прослідували десь 50 вантажівок. Натомість за останні дні польські фермери не пропускають жодної вантажівки, яка слідує з України в Польщу на цьому напрямку. І власне показники перетину кордону з України в Польщу залишаються нульовими", - додав Демченко.

"Загалом за годину польські фермери пропускають на кожному з напрямків по кілька вантажівок, які слідкують з Польщі та в Польщу. Але більше вони блокують рух для вантажівок, які слідують саме з України на територію цієї країни", - підкреслив Демченко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду