Майно, вилучене в умовах правового режиму воєнного стану, звільняється з податкової застави — ДПС

13:59, 10 березня 2024
У податковій зазначили, що у разі оплатного вилучення майна, такі кошти спрямовуються на погашення податкового боргу платника податків, майно якого вилучено.
Майно, вилучене в умовах правового режиму воєнного стану, звільняється з податкової застави — ДПС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головне управління ДПС у Київській області нагадало, що майно, вилучене в умовах правового режиму воєнного стану, звільняється з податкової застави. Про це інформує пресслужба податкової.

Так, відповідно до п.п.69.21 п.69 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України, майно платника податків звільняється з податкової застави з дня отримання контролюючим органом рішення про вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану, прийнятого відповідно до Закону України «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», без застосування вимог статті 92 «Узгодження операцій із заставленим майном» Податкового кодексу.

При цьому у разі оплатного вилучення майна, такі кошти спрямовуються на погашення податкового боргу платника податків, майно якого вилучено.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва