Передавав рф дані про системи ППО та дислокації вертольотів: на Харківщині викрили інформатора

14:27, 14 березня 2024
Інформатором рф виявився безробітний мешканець с. Близнюки.
Передавав рф дані про системи ППО та дислокації вертольотів: на Харківщині викрили інформатора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Харківщині правоохоронці повідомили про підозру 46-річному чоловіку за фактом поширення інформації про переміщення, рух, розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану.

Як повідомила Харківська обласна прокуратура, у грудні 2023 року безробітний мешканець с. Близнюки Лозівського району почав спілкуватись з представником рф через месенджер «Телеграм». Від ворога мешканець Харківщини отримав завдання на проведення підривної діяльності, на що погодився.

Зловмисник вишукував у Лозівському районі місця знаходження українських вертольотів та передав ці дані російському куратору.

Чоловік їздив і до Харкова, щоб знайти системи ППО у місті. Цю інформацію він також передав ворогу, відправивши зображення карти місцевості з позначкою, де розташована протиповітряна оборона.

Також підозрюваний в домашніх умовах планував розробити саморобний вибуховий пристрій, який був необхідний для підриву залізничних колій з метою порушення логістики постачання пального та боєприпасів для Сил оборони на Харківщині. Проте реалізувати зловмиснику це не вдалось: правоохоронці викрили чоловіка.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва