Порошенко програв суд проти Корнієнка та прикордонників: відхилено вимоги щодо компенсації за обмеження виїзду за кордон

19:56, 14 березня 2024
Суд відхилив позов Порошенка, в якому він вимагав відшкодування витрат на запланований переліт до США.
Порошенко програв суд проти Корнієнка та прикордонників: відхилено вимоги щодо компенсації за обмеження виїзду за кордон
Джерело фото: eurosolidarity.org
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Львівський окружний адміністративний суд відхилив позов експрезидента України Петра Порошенка проти першого заступника Верховної Ради України Олександра Корнієнка та 7 Карпатського загону Держприкордонслужби, які перешкодили його виїзду у відрядження до США і відмовили від компенсації витрат. Про це повідомила «Суспільному» представниця зі зв'язків з громадськістю Львівського окружного адміністративного суду Тетяна Романів.

Суд у справі № 380/29354/23 вирішив відхилити вимоги Порошенка, який вимагав визнати незаконними дії Корнієнка та прикордонників щодо обмеження його права на виїзд за кордон і вимагав відшкодування витрат на запланований переліт до Сполучених Штатів. У своєму рішенні суд пояснив, що докази представлені Порошенком не дозволяють визнати дії відповідачів незаконними.

Адвокат Порошенка представив суду докази витрат на заплановану поїздку, зокрема, рахунок за придбані авіаквитки та інші витрати на суму понад 1 мільйон 170 тисяч гривень. Однак, суд вважає, що ці докази не є достатніми для задоволення вимог позивача.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області