Закарпатець проводив до кордону 16 ухилянтів за $111,5 тисяч

15:09, 15 березня 2024
На кордоні з Угорщиною прикордонники затримали групу із сімнадцяти осіб.
Закарпатець проводив до кордону 16 ухилянтів за $111,5 тисяч
Джерело фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прикордонники Мукачівського загону зупинили сімнадцятьох чоловік на кордоні з Угорщиною. Спочатку на околиці села Велика Бийгань викрили дванадцять осіб, які прямували в бік державного кордону. Під час подальших пошукових заходів за допомогою безпілотника було виявлено ще п'ять осіб, повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Шістнадцять із затриманих чоловіків мали намір незаконно потрапити в Угорщину. Вони походили з дев'яти різних областей України, а саме: Дніпропетровської, Івано-Франківської, Донецької, Луганської, Київської, Чернігівської, Запорізької, Закарпатської та Львівської. Зловмисників супроводжував 27-річний місцевий мешканець, який разом із п'ятьма своїми "клієнтами" намагався втекти від прикордонників.

Для з'ясування обставин та складання протоколів про вчинені адмінправопорушення, затриманих доставили до прикордонного підрозділу. Усі шістнадцять чоловік сплатили переправнику 111,5 тисяч доларів США.

Наразі співробітники оперативно-розшукових підрозділів Мукачівського загону встановлюють усіх причетних до організації протиправної діяльності осіб. Щодо виявлення ознак злочину у діях 27-річного закарпатця, передбаченого ст. 332 КК України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України", прикордонники направили повідомлення до Нацполіції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва