Чоловіки за кордоном зможуть оновити військовий квиток онлайн

09:18, 10 квітня 2024
Українські чоловіки за кордоном зможуть оновити дані в ТЦК без повернення на батьківщину.
Чоловіки за кордоном зможуть оновити військовий квиток онлайн
Джерело фото: mrpl.city
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У законопроєкті про мобілізацію, який Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки підготував до другого читання, передбачено нову норму, яка дозволить чоловікам оновлювати дані військово-облікових документів, перебуваючи за кордоном. Про це заявив народний депутат та член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в коментарі для РБК-Україна.

Веніславський пояснив, що законопроєкт передбачає можливість громадян України, які перебувають за кордоном, оновлювати свої персональні дані військово-облікових документів без необхідності повертатися в Україну.

За його словами, українці за кордоном матимуть можливість скористатися декількома способами для оновлення даних, зокрема через електронну адресу, телефонний дзвінок або електронний кабінет.

«Ми передбачили багато опцій. Повертатися в Україну для оновлення своїх персональних даних не потрібно», - підкреслив він.

Нагадаємо, що згідно із законопроектом №10449, у чоловіків віком від 18 до 60 років на кордоні перевірятимуть військовий квиток.

Крім того, новий законопроєкт про мобілізацію звільнив від армії дві категорії громадян, які доглядають за людьми з інвалідністю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва