Апеляційна палата ВАКС залишила ексзаступника секретаря РНБО Гладковського під заочним арештом

18:06, 30 травня 2024
Апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському.
Апеляційна палата ВАКС залишила ексзаступника секретаря РНБО Гладковського під заочним арештом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 30 травня, колегія суддів Апеляційної палати ВАКС підтримала позицію прокурора САП та відмовила у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту на рішення слідчого судді ВАКС від 13 травня, яким колишньому Першому заступнику секретаря РНБО обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомила пресслужба САП.

Зазначається, що суд погодився з доводами прокурора САП та залишив без змін запобіжний захід указаному обвинуваченому.

У САП не називають прізвище, але, за даними ЗМІ, мова йде про Олега Гладковського.

Нагадаємо, у ході досудового розслідування встановлено, що експосадовець РНБО використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він та його близькі особи мають частку власності, а саме — ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

У жовтні 2019 році повідомлено про підозру колишньому Першому заступнику секретаря РНБО. У квітні 2020 року - ексзаступнику міністра оборони та директору департаменту Міністерства оборони. Вказаним особам інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

16 квітня 2024 року колегія суддів ВАКС, зваживши на неявки обвинуваченого у судові засідання і наявність підтвердженої інформації про перебування клопотання прокурора САП про оголошення у розшук колишнього Першого заступника секретаря РНБО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду