Люди заблокували трасу «Тернопіль-Львів» нібито через дії ТЦК: військові прокоментували інцидент

14:05, 20 червня 2024
У водія автобуса були відсутні військово-облікові документи, його запросили до ТЦК, а пасажири в той час вийшли з транспорту і почали мітингувати.
Люди заблокували трасу «Тернопіль-Львів» нібито через дії ТЦК: військові прокоментували інцидент
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 20 червня, пасажири автобуса перекривали трасу «Тернопіль – Львів». Люди заблокували рух біля села Струтин нібито через дії ТЦК. Відео поширюють в мережі.

Рух транспорту був повністю обмеженим, а на місці працювали правоохоронні органи.

«Працівники ТЦК зупинили водія автобуса для перевірки документів і вимагали, аби він їхав з ними для поновлення даних та проходження ВЛК. Через це люди вийшли з транспорту і почали мітингувати», - зазначають місцеві видання.

Речниця Нацполіції України у Львівській області Світлана Добровольська у коментарі виданню «20 хвилин» вказала, що люди мітингували до 10 хвилин.

Рух транспорту наразі відновили.

У Львівському ТЦК прокоментували ситуацію з блокадою руху на трасі поблизу села Струтин.

Повідомляється, що поліція зупинила автобус, який рухався за маршрутом Тернопіль-Львів. Оскільки у водія були відсутні військово-облікові документи, його запросили у Золочівський РТЦК та СП. Там водію вручили повістку на оновлення облікових даних. Повернувши його через кількадесят хвилин до його автобуса. Відтак автобус продовжив рух.

Також зазначається, що в салоні автобуса був ще один водій, тож відсутність першого не впливала на можливість маршрутки продовжити рух. Однак пасажири чомусь вирішили вийти на зовні і на певний час заблокувати трасу.

«Кожен військовозобов’язаний громадянин повинен носити з собою військово-облікові документи. Відсутність документів є підставою для доставлення громадянина до найближчого РТЦК та СП для з'ясування обставин. Водії маршрутних автобусів жодним чином не можуть бути винятковими у цьому плані», — нагадали в ТЦК.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Зоряна Чевилюк
    Зоряна Чевилюк
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Анатолій Ємець
    Анатолій Ємець
    суддя Верховного Суду України