У Києві викрили фармацевтів, які продавали сильнодіючі нарковмісні препарати без рецептів

19:53, 26 червня 2024
Поліцейські Києва оголосили підозру членам злочинної групи.
У Києві викрили фармацевтів, які продавали сильнодіючі нарковмісні препарати без рецептів
Джерело фото: UA.KyivPolice
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У рамках оперативних заходів правоохоронці Солом’янського управління поліції спільно зі спеціалізованими підрозділами затримали трьох осіб, які незаконно займалися продажем сильнодіючих нарковмісних препаратів без рецепту в одній з аптек у столиці. Про це повідомила поліція Києва.

Зловмисники, усі мешканці Києва та області, 1985, 1990 та 1991 років народження, раніше не привласнювалися до кримінальної відповідальності. Вони діяли без відповідних дозволів та ліцензій, відпускаючи клієнтам сильнодіючі препарати під прикриттям законної діяльності аптеки.

Правоохоронці встановили, що зловмисники здійснювали принаймні десять епізодів незаконного продажу ліків, що приносило їм до 150 тисяч гривень прибутку на місяць. У результаті контрольованої закупки поліцейські затримали одну з порушниць за статтею Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом незаконного обігу нарковмісних препаратів порушено кримінальне провадження за частиною 3 статті 321 Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до п’яти років позбавлення волі за змову з метою збуту отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів.

Досудове розслідування триває, а правоохоронці продовжують з’ясовувати всі обставини справи та встановлювати можливих спільників у цій протиправній діяльності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд