Зливали пальне прямо з локомотивів: на Полтавщині викрили зухвалих крадіїв

07:54, 4 липня 2024
Викрадене пальне реалізовувалось населенню через незаконні АЗС та на території СТО.
Зливали пальне прямо з локомотивів: на Полтавщині викрили зухвалих крадіїв
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що на Полтавщині правоохоронці викрили схему викрадення пального з локомотивів. В учасників злочинної групи вилучено 6 500 літрів дизпалива

Серед фігурантів оборудки — четверо працівників відокремленого підрозділу регіональної філії «Укрзалізниці» — двоє машиністів та їхні помічники.

Ділки на систематичній основі зливали пальне з локомотива тепловоза приміського поїзда під час його зупинки на одній із залізничних станцій. Каністри з викраденим пальним фігуранти скидали з локомотива в попередньо обумовленому місці.

Згодом зловмисники переливали дизельне пальне з каністр у бочку об’ємом близько 200 літрів, а потім, за допомогою спеціальної помпи, перекачували викрадене у ємність, що була вмонтована до вантажного автомобіля. Надалі учасники угруповання вивозили дизпаливо на власних автомобілях до Кременчуцького району, де продавали скупнику.

Під час слідства правоохоронці з’ясували, що здобуте у злочинний спосіб пальне, реалізовувалось населенню через незаконні АЗС та на території СТО, що належало батьку одного з фігурантів.

За результатами вжитих заходів поліцейські задокументували десять фактів крадіжок дизельного пального на загальну суму понад пів мільйона гривень.

Двох учасників злочинної групи затримано під час зливу пального з локомотива тепловоза під час його стоянки на залізничній станції у місті Кременчук. Їм обрано запобіжний захід — тримання під вартою з правом внесення застави.

Правоохоронці провели понад 20 обшуків за місцями проживання фігурантів та зберігання пального, а також в автомобілях зловмисників. Під час проведення заходів вилучено 6500 л дизельного пального, понад сім десятків порожніх каністр, засоби зливу палива, документація, легковий та вантажний автомобілі, на яких здійснювалося транспортування викраденого, грошові кошти та «чорнові» записи.

Також слідчі повідомили про підозру ще чотирьом учасникам злочинного угруповання. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років.

У відомств додали, наразі триває досудове розслідування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Бабій
    Роман Бабій
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Роман Сацький
    Роман Сацький
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Олександр Кармазін
    Олександр Кармазін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Назарій Дулебко
    Назарій Дулебко
    голова Сихівського районного суду м. Львова