Відставка прем’єр-міністра Дениса Шмигаля неможлива під час воєнного стану, — Федір Веніславський

12:09, 5 липня 2024
Відставка прем’єра автоматично призведе до відставки всього Кабміну, але в умовах воєнного стану припинення повноважень уряду є неможливим.
Відставка прем’єр-міністра Дениса Шмигаля неможлива під час воєнного стану, — Федір Веніславський
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Відставка прем'єр-міністра Дениса Шмигаля під час дії воєнного стану неможлива, адже його звільнення потягне за собою відставку всього Кабінету міністрів. Про це заявив народний депутат, член оборонного комітету Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі «Радіо Свобода».

«Є закон «Про режим воєнного стану», стаття 10 якого чітко забороняє припинення повноважень, у тому числі Кабінету Міністрів України під час правового режиму воєнного стану. Тобто юридичних механізмів реалізації такої гіпотетичного сценарію я зараз не бачу, без внесення змін до законодавства України», - зазначив нардеп.

Він наголосив, що відставка прем’єра автоматично призведе до відставки всього уряду. Оскільки припинення повноважень уряду в умовах воєнного стану є неможливим, то і відставка прем’єр-міністра Дениса Шмигаля теж неможлива.

При цьому Веніславський зазначив, що «відставка того чи іншого міністра за поданням прем’єр-міністра може бути розглянута».

«Я наразі не бачу юридичних можливостей для припинення повноважень Кабінету міністрів України. А припинення повноважень прем’єра є автоматично наслідком припинення повноважень всього складу Кабінету міністрів. Невипадково президент на початку війни говорив про можливі точкові зміни», - сказав Веніславський.

Нардеп додав, що Верховна Рада наразі може лише звільняти конкретних міністрів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Ємець
    Олександр Ємець
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Іван Рибак
    Іван Рибак
    суддя Київського апеляційного суду