На Сумщині судитимуть організаторів схеми «ваш родич потрапив у ДТП»

22:54, 5 липня 2024
У Сумах судитимуть трьох учасників злочинної групи та місцевого кримінального авторитета за ошуканство літніх людей на майже 600 тисяч гривень.
На Сумщині судитимуть організаторів схеми «ваш родич потрапив у ДТП»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сумська обласна прокуратура повідомила про направлення до суду обвинувального акта щодо трьох учасників організованої групи, які ошукували людей по всій Україні, а також місцевого кримінального авторитета.

За даними слідства, 40-річний сумчанин, який раніше неодноразово був судимий, організував схему незаконного збагачення під приводом «ваш родич потрапив у ДТП». До протиправної діяльності він залучив ще двох жителів Сумщини та ув’язнених, які відбувають покарання в Луганській області.

Спільники із місць позбавлення волі телефонували людям похилого віку та повідомляли про те, що їх близька людина потрапила в ДТП і потребує невідкладного дороговартісного лікування. За вказівкою організатора двоє інших членів групи приїжджали до потерпілих та, дотримуючись вигаданої історії, забирали грошові кошти.

Встановлено, що з листопада 2023 року по березень 2024 року учасники групи ошукали чотирьох потерпілих із Чернігівської, Харківської та Сумської областей на суму 577 тис. грн.

Крім того, разом із шахраями судитимуть і кримінального авторитета, який координував злочинну діяльність на території Сумщини. Він вимагав у обвинувачених передавати 10% від коштів, отриманих з потерпілих осіб, на поповнення та утримання «злодійського общака». Його дії кваліфіковано як поширення злочинного впливу в суспільстві.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва