Екс-власника «Приватбанку» Боголюбова підозрюють у незаконному виїзді з України за чужим паспортом

11:18, 9 липня 2024
ДБР повідомило про підозру Геннадію Боголюбову та затримало прикордонника, який сприяв у перетині кордону за чужим паспортом.
Екс-власника «Приватбанку» Боголюбова підозрюють у незаконному виїзді з України за чужим паспортом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Працівники ДБР повідомили про підозру колишньому співвласнику «Приватбанку» Геннадію Боголюбову та прикордоннику, який сприяв йому у незаконному перетині кордону. Начальника однієї з груп інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби «Ягодин» затримано. Про це повідомили в ДБР.

Слідство, за сприяння керівництва Держприкордонслужби, встановило, що олігарх у супроводі свого близького родича виїхав 24 червня 2024 року потягом «Київ — Хелм». Відповідно до баз даних України, Боголюбов кордон не перетинав.

В ході невідкладних процесуальних дій встановлено, що Геннадій Боголюбов виїхав з країни за недійсним паспортом громадянина України, який фізично залишився в Україні. Затриманий правоохоронець передав підлеглій документи пасажирів та запевнив, що особисто здійснив перевірку купе, де перебували Боголюбов та його родич. Польським прикордонникам олігарх пред'явив свій дійсний паспорт для виїзду за кордон.

Боголюбову та правоохоронцю повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). Геннадію Боголюбову додатково висунули підозру у незаконному заволодінні паспортом (ч. 3 ст. 357 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Прикордоннику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 25 млн грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду