Зеленський обговорив із Трампом можливість його візиту до України

14:26, 20 липня 2024
Можливий візит Дональда Трампа до України обговорювався під час телефонної розмови кандидата у президенти США та Володимира Зеленського.
Зеленський обговорив із Трампом можливість його візиту до України
Джерело фото: УНІАН
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Під час недавньої телефонної розмови між президентом України Володимиром Зеленським і кандидатом у президенти США Дональдом Трампом обговорювалася можливість візиту Трампа до України. Проте, як повідомив прессекретар Зеленського Сергій Нікіфоров, пише «Інтерфакс-Україна», конкретні деталі ще не визначені.

«Скажімо так: була зафіксована принципова згода обох сторін на зустріч. Обговорювалися певні проміжки часу, коли ця зустріч має відбутися. Але про це говорити ще дуже-дуже рано. Це вже команди будуть працювати і узгоджувати графіки, деталі, коли це може бути можливо», — зазначив Нікіфоров.

Прессекретар також підтвердив, що обговорювалася можливість візиту Трампа в Україну, але конкретика, включаючи дату та місце зустрічі, ще не визначена.

У ході розмови були також торкнуті питання, що стосуються агресії Росії, зокрема нещодавні удари по Миколаєву та дитячій лікарні «Охматдит». Зеленський закликав Трампа не вірити у виправдання дій президента Путіна, називаючи його «звичайним вбивцею».

Зеленський чітко сказав, що немає жодних виправдань для путіна. «Ніяких виправдань тут, звичайно, немає. Він звичайний вбивця, президент так і сказав у телефонній розмові», — повідомив Нікіфоров.

Трамп, у свою чергу, наголосив на необхідності уникати фейкових новин, які стверджують, що його можливе президентство може бути вигідним росії. Він також пообіцяв, що в разі обрання, готовий працювати над миром між Україною та росією.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валентина Юрченко
    Валентина Юрченко
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Мельник
    Олександр Мельник
    суддя Миколаївського окружного адміністративного суду