В Міненерго повідомили про покращення ситуації з електроенергією

13:17, 21 липня 2024
Енергетична ситуація в Україні покращується на тлі зниження спеки і ремонтних кампаній.
В Міненерго повідомили про покращення ситуації з електроенергією
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заступник міністра енергетики Микола Колісник заявив в ефірі телемарафону, що ситуація з електропостачанням в Україні покращується. За його словами, це пов'язано з декількома факторами, зокрема, зниженням спеки та успішним проведенням ремонтних робіт на об'єктах генерації.

«До цього ми мали чотири черги, були аварійні графіки відключень з об'єктивних причин. Подальше поліпшення з відключеннями пов'язано, перш за все, з покращенням погодних умов, жахлива спека спадає. Також це пов'язано з ремонтними кампаніями на об'єктах генерації», — пояснив Колісник.

Він також попередив, що існує ризик подальших обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури з боку ворога. «На сьогодні ми маємо дефіцит, як наслідок обстрілів, 8 комплексних атак на об'єкти енергетичної інфраструктури. Це дефіцит генерації 9 гігават - досить значний об'єм», — додав заступник міністра.

Попри поліпшення ситуації, Колісник закликав до обережності та готовності до можливих надзвичайних ситуацій у сфері енергетики.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Костенко
    Дмитро Костенко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Бабаєв
    Андрій Бабаєв
    суддя Харківського окружного адміністративного суду