Казахстан відмовляється дотримуватися санкцій проти росії

16:15, 16 серпня 2024
Казахстан відмовляється від автоматичного дотримання санкцій проти росії та ставитиме власні економічні інтереси на перше місце.
Казахстан відмовляється дотримуватися санкцій проти росії
Джерело фото: 365Info.kz
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Казахстан оголосив про намір не слідувати санкціям проти росії, зосередившися на захисті своїх економічних інтересів. Як повідомляє Bloomberg, країна відзначила зміни у своїй політиці санкцій, ставлячи на перше місце власні економічні потреби, особливо в контексті поглиблення торгових зв'язків з Іраном і Китаєм.

Віце-прем'єр-міністр Казахстану Серік Жумангарін, який також є міністром торгівлі та інтеграції, зазначив, що Казахстан не буде слідувати санкціям, якщо вони негативно впливають на національні компанії, які є значними роботодавцями в регіонах.

«Ми не дозволимо заборонити торгівлю нашим власним виробникам», — сказав він.

Ця зміна в риториці відображає стратегію Казахстану — найбільшої у світі країни без виходу до моря — спрямовану на забезпечення доступу до світових ринків для експорту сировин і сільськогосподарської продукції. Зазначається, що економічні виклики зростають на фоні посилення санкцій проти сусідніх росії та Ірану, що ставлять Казахстан під пильну увагу Заходу через можливе сприяння у постачанні товарів, на які накладені обмеження.

Жумангарін також додав, що Казахстан продовжить дотримуватись санкційних правил, але в разі необхідності буде готовий до винятків, щоб уникнути потрапляння під санкції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Сакара
    Наталія Сакара
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Микола Ковтунович
    Микола Ковтунович
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Євген Сорочко
    Євген Сорочко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду