Україна надасть США список цілей у рф для атак далекобійною зброєю, — ЗМІ

11:06, 27 серпня 2024
Як повідомляється, список цілей нададуть, щоб переконати Вашингтон зняти обмеження щодо використання американської зброї в рф.
Україна надасть США список цілей у рф для атак далекобійною зброєю, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна підготує для адміністрації президента США Джо Байдена перелік цілей у росії, які можна уразити, якщо Вашингтон зніме обмеження на застосування американської далекобійної зброї. Про це повідомляє Politico.

У виданні зазначають, що Україна планує використати цей список як останню спробу переконати Вашингтон зняти обмеження щодо використання американської зброї в рф.

При цьому там підкреслили, що раніше список деяких потенційних цілей вже був наданий США, але цей буде відрізнятися деталями.

За словами трьох співрозмовників видання, міністр оборони України Рустем Умєров та керівник Офісу Президента Андрій Єрмак цього тижня відвідають Вашингтон і планують подати список адміністрації під час своїх обговорень.

Зазначається, що вже кілька місяців у США стверджують, що зняття обмежень не матиме стратегічного впливу на війну, оскільки Росія відсунула свої ключові об'єкти, включаючи авіацію, далеко від кордону, зробивши їх недосяжними. Проте в Україні з цим не погоджуються.

Нагадаємо, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив про необхідність дозволу на удари вглиб рф західною зброєю.

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що Україна готує "відповіді"на російські атаки. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Піндрак
    Олександр Піндрак
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Володимир Білоус
    Володимир Білоус
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді