Депутат Чернігівської міської ради невчасно подав декларації і отримав протоколи про корупцію

20:01, 30 серпня 2024
У звʼязку з порушенням вимог фінансового контролю, на чинного депутата поліцейські склали два адміністративні протоколи.
Депутат Чернігівської міської ради невчасно подав декларації і отримав протоколи про корупцію
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що депутат Чернігівської міської ради, який невчасно надав відомості про свої доходи і майно без поважних на те причин, отримав протоколи про корупцію.

У відомстві зазначають, що депутат порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції» щодо подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

За формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції, посадовець повинен був подати щорічні декларації за 2021 та 2022 роки до визначеного законодавством терміну — 31 січня 2024 року. Проте, в зазначений період відомостей про декларування від депутата Чернігівської міської ради до НАЗК не надходило. Особисті статки порушник задекларував лише кілька тижнів потому, тим самим вчинивши адміністративні правопорушення, повʼязані з корупцією.

«У звʼязку з порушенням вимог фінансового контролю, на чинного депутата поліцейські склали два адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 172-6 кодексу України про адміністративні правопорушення», - повідомили у поліції.

У відомстві також додали, що раніше за порушення вимог антикорупційного законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів на депутата Чернігівської міської ради було складено протокол про корупцію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Рищенко
    Андрій Рищенко
    суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду
  • Андрій Ліуш
    Андрій Ліуш
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Ярослав Боровець
    Ярослав Боровець
    заступник голови Господарського суду Тернопільської області