У Києві «на гарячому» спіймали чоловіка, який намагався викрасти електросамокат

07:36, 9 жовтня 2024
36-річний киянин підозрюється у крадіжках самокатів для розбору на запчастини.
У Києві «на гарячому» спіймали чоловіка, який намагався викрасти електросамокат
Джерело фото: UA.KyivPolice
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Київські слідчі поліції повідомили про підозру 36-річному киянину, який викрадав електричні самокати та розбирав їх на запчастини. Правоохоронці підтвердили його причетність до чотирьох крадіжок, за які фігуранту загрожує до восьми років ув’язнення через скоєння злочинів в умовах воєнного стану. Про це повідомила поліція Києва.

У Дарницьке управління поліції надходили численні скарги на крадіжки електросамокатів та їх комплектуючих. Компанії, що надають послуги прокату, повідомили про випадки розукомплектування транспортних засобів і крадіжки самокатів.

Працівники відділу кримінальної поліції встановили особу підозрюваного і затримали його вночі під час спроби чергової крадіжки. Під час обшуку за місцем проживання затриманого поліцейські вилучили два самокати, акумуляторні батареї, а також інструменти для вчинення злочинів, такі як викрутки, плоскогубці та дроторізи.

Встановлено, що чоловік вчиняв злочини вночі, транспортував електросамокати до своєї квартири і розукомплектовував їх. Один з викрадених самокатів він навіть перефарбував і продав. Слідчі Дарницького управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області