Покарати санкціями: Держдеп США оприлюднив заяву щодо дій Росії

15:05, 17 декабря 2018
Америка буде і надалі притягувати РФ до відповідальності за агресивні дії.
Покарати санкціями: Держдеп США оприлюднив заяву щодо дій Росії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сполучені Штати Америки привітали нещодавні кроки Європейського Союзу і його держав-членів щодо притягнення Росії до відповідальності за її агресію проти України. Про це сказано в заяві заступника речника дипломатичного відомства Роберта Палладіно, яку оприлюднили на сайті Державного департаменту США.

«Резолюція Європарламенту від 12 грудня підтверджує важливість ролі України в європейській мережі енергопостачання і засуджує будівництво підтримуваного Кремлем газопроводу «Північний потік-2» як політичного проекту. Ми закликаємо Німеччину прислухатися до стурбованості багатьох своїх сусідів, на безпеку яких негативно вплине цей трубопровід.

Ми також вітаємо одностайне рішення Європейської Ради про продовження терміну дії економічних санкцій щодо Росії. Ми підтримуємо позицію ЄС, яка полягає в тому, що напад Росії на українські судна в Чорному морі 25 листопада є порушенням міжнародного права, і вітаємо зусилля ЄС з надання підтримки районам України, що зазнають негативних наслідків від російської агресії в Азовському морі», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Сполучені Штати продовжуватимуть притягати Росію до відповідальності за її агресивні дії і надалі працюватимуть з європейськими партнерами і союзниками, виступаючи єдиним фронтом проти агресії Кремля.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Дональд Трамп відмовився від зустрічі з Володимиром Путіним, поставивши ультиматум — відпустити українських моряків і повернути кораблі.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки