Великобританія видає «золоті візи» російським та китайським мільйонерам

15:15, 21 июля 2019
Великобританія видає «золоті візи» російським та китайським мільйонерам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мільйонери з Російської Федерації та Китаю «купують» доступ до британських паспортів, використовуючи некоректну схему Міністерства внутрішніх країн Великобританії   Про це повідомляє The Sunday Times і Dispatches Channel 4, пише РБК-Україна.

Як показало розслідування, відомство, яке відповідає в Великобританії за візову політику, проводить поверхневі перевірки для заможних іноземців, які виділяють 2 млн фунтів стерлінгів для отримання громадянства за схемою «золотої візи» в країні.

Журналісти зняли на відео заяви юридичних та фінансових консультантів, які розповідали про свою роль в забезпеченні «золотих віз» для іноземних клієнтів-мільйонерів, згадуючи оточення президента РФ Володимира Путіна та китайських військових.

Консультанти повідомили, що вони допомогли отримати «золоті візи» для члена сім'ї Каддафі, сина корумпованого міністра уряду Таїланду, єгиптянина, звинуваченого в корупції, еритрейця з можливими зв'язками з військовими операціями в Анголі і мільйонерам з Ірану та Іраку, чий бізнес постраждав від санкцій .

Один із них повідомив, що «було простіше простого» обійти антикорупційні перевірки МВС, заявивши, що чиновники, які проводили перевірку, були непідготовленими випускниками шкіл, які використовували для пошуку Google.

Міністерство в кінці 2018 року ненадовго призупинило дію даної схеми через побоювання, що вона використовувалася організованими злочинними угрупованнями та відмивачами грошей, але кілька днів по тому знову запустили її. Джерела повідомляють, що відновлення схеми вимагало Міністерство фінансів.

Схема, яка вимагає вкладення мінімум 2 млн. фунтів стерлінгів в британській компанії, скористалися понад 11 тис. осіб з моменту її створення в 2008 році. Офіційно названа «віза інвестора першого рівня» дає заможним іноземцям право жити в Британії і можливість пізніше подати заявку на повне громадянство і отримати паспорт.

На відміну від інших країн, Великобританія не вимагає від заявників на отримання візи платити 2 млн. фунтів стерлінгів уряду і не обумовлює, що ці гроші повинні створювати робочі місця в Великобританії. Це дозволяє інвесторам забирати гроші назад за кордон після того, як вони отримали право на постійне проживання в країні.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що РФ обіцяє надати незалежних лікарів українським морякам.

Крім того, ми писали, коли в Україні можна буде проголосувати онлайн: думка експерта.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси