Рада продовжує розгляд правок до законопроекту про ринок землі, трансляція

10:00, 5 марта 2020
Також депутати планують розглянути зміни до Кримінального кодексу щодо службових злочинів.
Рада продовжує розгляд правок до законопроекту про ринок землі, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 5 березня, проходить чергове пленарне засідання третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

У цей день Верховна Рада планує продовжити розгляд у другому читанні проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», №2178-10.

Окрім того, заплановано розглянути у першому читанні проект Закону «Про внесення зміни до статті 364 Кримінального кодексу України щодо уточнення ознак окремих злочинів у сфері службової діяльності», №2621.

У порядку денному на цей день також три проекти постанов, що стосуються парламентських слухань:

  • 2789 — Проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань на тему: «Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні».
  • 3100 — Проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: «Про засади державної політики сталого розвитку України».
  • 3027 — Проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: «Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні».

12:39 Народні депутати після закінчення перерви продовжують розгляд правок.


12:00 Головуючий оголосив перерву у засіданні. 


11:42 Народні депутати розглянули 2722 правок з 4018-и порівняльної таблиці. 


11:30 За результатами голосування жодна з правок не була підтримана.


11:08 Автори правок також пропонували викласти у новій редакції назву статті 30 Закону України «Про Державний земельний кадастр» та внести доповнення до неї.


11:07 Автори правок, зокрема, пропонували внести доповнення щодо: недопущення до набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2021 року, купівлі-продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, земель, що перейшли до комунальної власності; визнання недійсними угод, які були укладені до проведення Всеукраїнського референдуму стосовно купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення та під час дії заборони на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення; заборони до проведення та встановлення результатів Всеукраїнського референдуму щодо набуття у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності; встановлення мораторію на продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення юридичним особам приватного права, крім фермерських господарств, якщо інше не буде вирішено Всеукраїнським референдумом з цього питання; запровадження купівлі-продажу або іншим способом відчуження земельних ділянок та земельних часток (паїв), за умови набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, після проведення та встановлення результатів Всеукраїнського референдуму щодо вільної купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2024 року, в порядку, визначеному цим Законом.


10:19 Парламентарії розглядають правки до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України.


10:08 Народні депутати продовжують розглядати правки до законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення №2178-10.


10:00 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.


Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Раді рекомендують прийняти законопроект для звільнення очільника НАБУ.

А ще на позачерговому засіданні Верховної Ради розглянуть антикорупційний закон.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду