Верховна Рада розглядає утворення нових РДА: трансляція

13:59, 2 сентября 2020
Також депутати розглянуть законопроект «Про адміністративну процедуру».
Верховна Рада розглядає утворення нових РДА: трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 2 вересня, Верховна Рада зібралася на чергове засідання. Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

На засіданні планується розглянути у першому читанні проєкти законів 

 «Про внесення змін до деяких законів України щодо утворення військово-цивільних адміністрацій», №3913 і «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо утворення та ліквідації районних державних адміністрацій у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів», №3975.

Також планується розглянути у першому читані законопроєкти:

- «Про внесення змін до розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік", № 3692 і альтернативний № 3692-1;

- «Про адміністративну процедуру», № 3475;

- «Про внесення змін до Закону України "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" щодо забезпечення належних умов роботи тимчасових слідчих і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України», № 3681;

- «Про внесення змін до деяких законів України (щодо врегулювання кризи неплатежів на ринку електричної енергії та питання сертифікації оператора системи передачі)», № 3364 і альтернативні 3364-13364-23364-3;

- «Про Бюро економічної безпеки», №№ 30873087-13087-д.

У другому читанні заплановані до розгляду проєкти законів:

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності музеїв закладів вищої освіти», №2588;

- «Про надання будівельної продукції на ринку», №2698;

- «Про внесення змін до статті 3 Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд», №2031.

Планується розглянути проекти постанов «Про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Організація протиракової боротьби в Україні. Проблеми та шляхи їх вирішення"» та «Про проведення парламентських слухань на тему: "Проблеми виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини" (11 листопада 2020 року).


14:27 Головуючий закрив ранкове засідання Верховної Ради.


14:25 Верховна Рада прийняла в цілому ряд ратифікаційних проєктів законів.

Також прийнто в цілому проєкт Постанови "Про Рекомендації парламентських слухань на тему: "Організація протиракової боротьби в Україні. Проблеми та шляхи їх вирішення" (№3600). "За" це рішення проголосували 316 народних депутатів.


14:20 Проєкт прийнято в першому читанні 285-ма голосами. Законопроєкт в цілому підтримали 223 народних депутати.


14:10 Розглядається у першому читанні проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" (щодо парламентського контролю за приватизацією державного майна)» (№3552).


13:59 Верховна Рада розглянула у першому читанні проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо передачі корпоративних прав в управління» (№3435).

Законопроєкт у першому читанні підтримали 287 народних депутатів. Проєкт прийнято в цілому 296-ма голосами.


13:48 Без обговорення Верховна Рада прийняла низку законопроєктів у другому читанні:

"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності музеїв закладів вищої освіти" (№2588). Підтримали 326 народних депутатів;

"Про надання будівельної продукції на ринку" (№2698). Підтримали 322 народних депутати;

"про внесення змін до статті 3 Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд" (№2031). Підтримали 330 народних депутатів.


13:35 330-ма голосами прийнято Постанову "Про проведення парламентських слухань на тему: "Проблеми виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини" (№3847).


13:24 Прийнято Постанову "Про внесення змін до додатка до Постанови Верховної Ради України "Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2020 році" (№3638). Рішення підтримали 318 народних депутатів.


13:20 Законопроєкт №3476 у першому читанні підтримали 316 народних депутатів, проєкт №3477 - 308.


13:12 Верховна Рада розглядає проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні» (№3476) та проєкт Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні» (№3477).

Закнопроєкти представив голова підкомітету Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Роберт Горват, який наголосив, що прийняття цих законів сприятиме залученню інвестицій в виробництво електричного транспорту в Україні, а також вирішенню проблем із забрудненням повітря. Комітет рекомендує Верховній Раді підтримати законопроєкт у першому читанні.


13:00 Розглядається у першому читанні проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» (№3623). Проєкт розглядається за скороченою процедурою.

Законопроектом пропонується запровадження обліку трудової діяльності працівника в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Про це повідомив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова наголосила, що законопроєктом передбачено п’ятирічний перехідний період від паперового до електронного обліку трудової діяльності працівника. Комітет рекомендує прийняти проєкт за основу.

У першому читанні за основу проєкт Закону підтримали 283 народних депутатів.


12:45 До розгляду оголошено проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" щодо забезпечення належних умов роботи тимчасових слідчих і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України» (№3681). Законопроєкт розглядається у першому читанні за скороченою процедурою.

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко, представляючи законопроєкт заначив, що його метою є забезпечення умов для роботи тимчасових слідчих комісій і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради.

Сергій Кальченко озвучив пропоновані уточнення, та повідомив, що Комітет рекомендує прийняти законопроєкт за основу та в цілому.

«За» законопроєкт у першому читанні проголосували 299 народних депутатів. Проєкт прийнято в цілому як Закон з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням 281 голосами.


12:35 Після перерви народні депутати приступили до розгляду проєкту Закону «Про адміністративну процедуру» (№3475). Проєкт розглядається у першому читанні за скороченою процедурою.

Доповідає заступник Міністра юстиції Олександр Банчук. Він повідомив, що проєкт Закону з цього питання подається вшосте і висловив сподівання, що цього разу він буде прийнятий.

«Законопроєкт визначає єдині правила відносин між особою і державою», - сказав заступник Міністра.

Голова підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Лариса Білозір зазначила, що проєкт є надзвичайно важливим і складним. Вона поінформувала, що Комітет рекомендує Верховній Раді підтримати законопроєкт у першому читанні за основу.

Проєкт Закону у першому читанні підтримали 290 народних депутатів.


12:00 Головуючий оголосив перерву у засіданні на 30 хвилин.


11:50 Законопроєкт прийнято у першому читанні за основу 316-ма голосами.


11:48 У першому читанні розглядається проєкт Закону «Про внесення змін до розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (№3692) та альтернативний до нього № 3692-1.

Основний проєкт представляє народний депутат Галина Третьякова. Вона також повідомила, що Комітет рекомендує прийняти законопроєкт за основу і в цілому.

Альтернативний законопроєкт представила народний депутат Наталія Королевська. За її словами, проєкт пропонує відновити усі раніше скасовані соціальні виплати.


11:40 Народні депутати підтримали законопроєкт у першому читанні 315-ма голосами. Строки підготовки до другого читання скорочено на половину.


11:31 Проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо звільнення від сплати судового збору у зв'язку з оскарженням постанов у справах про адміністративні правопорушення» (№3424) розглядається у першому читанні за скороченою процедурою.


11:20 Законопроєкт у першому читанні підтримали 223 народних депутати. Верховна Рада 245-ма голосами направила проєкт на повторне перше читання.


11:09 За скороченою процедурою розглядається у першому читанні проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо утворення та ліквідації районних державних адміністрацій у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів» (№3975).


11:00 Законопроєкт підтриманий 240 народними депутатами у першому читанні за основу.


10:50 Оголошено до розгляду проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо утворення військово-цивільних адміністрацій» (№3913). Законопроєкт розглядається у першому читанні за скороченою процедурою.

Проєкт розроблено у зв’язку з необхідністю забезпечення безпеки та нормалізації життєдіяльності населення в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації, а також з метою забезпечення повсюдності та безперервності влади, гарантованого Конституцією України місцевого самоврядування на окремих територіях в умовах чергового етапу адміністративно-територіальної реформи.


10:46 Верховна Рада перейшла до розгляду порядку денного.


10:22 Народні депутати виступають із оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.


10:10 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання Верховної Ради.

У залі зареєструвались 244 народних депутати.


Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада прийняла за основу законопроект щодо захисту лісів.

Також ми аналізували положення законопроекту № 3975 щодо утворення та ліквідації районних державних адміністрацій

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва