Кабмін затвердив План пріоритетних дій: подробиці

14:15, 9 сентября 2020
Індикатором виконання буде подання законопроектів Уряду до парламенту.
Кабмін затвердив План пріоритетних дій: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні на черговому засіданні Кабінету Міністрів України було затверджено План пріоритетних дій Уряду на 2020 рік. Про це повідомив Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов на своєму Телеграм-каналі.

Так, для реалізації реформи державного управління та виконання Стратегії реформування державного управління заплановано наступні важливі кроки:

  1. Для підвищення якості урядових рішень та посилення ролі міністерств у процесі формування державної політики розроблення та подання Кабміну законопроекту «Про внесення змін до Законів України «Про центральні органи виконавчої влади та «Про Кабінет Міністрів України». Мова йде про удосконалення організації та порядку функціонування Кабміну та ЦОВВ.
  2. Для встановлення єдиних вимог до нормопроектування та вирішення колізійних питань розроблення та подання Кабміну законопроекту «Про нормативно-правові акти».
  3. Для зосередження Кабміну та ЦОВВ на реалізації ключових та властивих їм функцій і припинення розгляду урядом відомчих, операційних та технічних питань розроблення та подання Кабміну законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо позбавлення КМУ невластивих повноважень»
  4. Для вдосконалення процесу підготовки та прийняття урядових рішень з метою підвищення їх якості, ефективності та результативності продовжуємо працювати над оновленням Регламенту Кабміну відповідно до рекомендацій програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту SIGMA.
  5. Для запровадження сучасних стандартів підготовки проєктів рішень та залучення заінтересованих осіб до їх підготовки розроблення та подання Кабміну законопроекту «Про публічні консультації».

Індикатором виконання буде подання законопроектів Уряду до парламенту.

Для формування професійної державної служби та виконання Стратегії реформування держуправління перед Національним агентством України з питань державної служби поставлені такі завдіння: 

  • Оновлення конкурсних процедур для забезпечення прозорого відбору на держслужбу, що ґрунтується на європейських принципах публічної адміністрації, та залучення на держслужбу висококваліфікованих фахівців. Відповідна постанова має бути прийнята Кабміном;
  • Удосконалення законодавства в сфері розвитку держслужби та системи оплати праці з метою оновлення процедури добору за принципами SIGMA та запровадження прозорої системи оплати праці держслужбовців, що передбачає — перегляд структури оплати праці, посилення її конкурентоспроможності, впровадження системи грейдів, створення дієвого кандидатського резерву тощо. Відповідний законопроект має бути поданий до парламенту;
  • Запровадження системи оплати праці на основі класифікації посад державної служби в пілотних державних органах в межах реалізації Концепції реформування системи оплати праці держслужбовців. Відповідна постанова має бути прийнята Кабміном;
  • Впровадження інформаційної системи управління людськими ресурсами та нарахування заробітної плати, враховуючи HRMIS. Індикатор виконання – введення системи в промислову експлуатацію та підключення до неї міністерств та інших ЦОВВ.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що уряд планує затвердити нові вимоги до дипломів про вищу освіту.

Також уряд врегулював механізм доплати медикам

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області