У Мін’юсті прокоментували законопроекти, які має розглянути Рада

10:32, 16 сентября 2020
Депутати Ради планують розглянути законопроекти № 3640, № 3450, № 2374 та № 0058.
У Мін’юсті прокоментували законопроекти, які має розглянути Рада
Міністерство юстиції України / facebook.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступниця Міністра юстиції Валерія Коломієць прокоментувала про законопроекти з порядку денного засідання Верховної Ради. Про це повідомили на офіційній сторінці відомства у Facebook.

— № 3640 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті». Має на меті продовжити мораторій на стягнення іпотечного майна з так званих валютних позичальників (який завершується уже 21.10.2020 року). За пропозиціями Мінюсту не був підписаний Президентом України та направлений до Верховної Ради України з пропозиціями. Абсолютно не через те, що ми хочемо якимось чином зашкодити людям, які через економічну кризу опинилися свого часу у борговій кабалі. Навпаки, оскільки ми прагнемо захистити їх так само, як і кожну людину, котра зацікавлена в тому, щоб судові рішення в Україні виконувались. Адже через технічні неточності закон фактично забороняв виконувати рішення судів, що полягали у стягненні боргів з будь-якого майна будь-яких боржників-позичальників, а не лише людей, які стали жертвами валютних споживчих кредитів та невдалого економічного періоду в світі.

— № 3450 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо упорядкування окремих питань захисту викривачів», який має на меті зняти невластиве навантаження з приводу юридичного захисту викривачів корупції з Національного агентства з питань запобігання корупції – НАЗК, чим фактично, посилить роль Координаційного центру з надання правової допомоги як основного «захисника» таких осіб.

— № 2374 «Про тимчасові заходи забезпечення платоспроможності підприємств, які провадили господарську діяльність на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях». Хороша мета – недопущення можливого рейдерського захоплення майна підприємств, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, однак з іншої сторони, може створити черговий невизначений по колу учасників мораторій.

— № 0058 «Про приєднання України до Міжамериканської конвенції про взаємну допомогу в кримінальних справах та Факультативного протоколу до Міжамериканської конвенції про взаємну допомогу в кримінальних справах». Цей документ надасть нам можливість співпрацювати із 27-ма державами Південноамериканського та Північноамериканського континентів у сфері кримінального судочинства.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 16 вересня проходить чергове пленарне засідання четвертої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси