Рада розглядає зміни до Держбюджету та посилення відповідальності за напади на журналістів: трансляція

13:06, 4 ноября 2020
4 листопада проходить засідання Верховної Ради.
Рада розглядає зміни до Держбюджету та посилення відповідальності за напади на журналістів: трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

 У середу, 4 листопада, відбудеться чергове пленарне засідання четвертої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

У цей день Верховна Рада планує розглянути у першому читанні проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (щодо реалізації положень статті 11 Закону України "Про ринок природного газу)», № 41194119-1 і 4119-2, а також проєкт Закону «Про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України (щодо особливостей адміністрування податків в цілях фінансування видатків, визначених пунктами 31-34 статті 14 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік")», №4120.

Також Верховна Рада планує розглянути у першому читанні:

- проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про державний кордон України», № 3987;

- проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин», №3576;

- проєкт Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів», №3633;

- проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України "Про автомобільні дороги", №3901;

- проєкт Закону «Про внесення змін до закону України "Про освіту" щодо забезпечення якості навчальної літератури», №3900.

Заплановані до розгляду у першому читанні кілька законопроєктів, направлених на захист прав дітей.

Серед проєктів законів, які планується розглянути у другому читанні, зокрема:

- «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій», №3851;

- «Про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" та інших законів Україні щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції», №3295;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту населення в період карантину, пов’язаного з запобіганням виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», №3486.

Також у другому читанні планується розглянути два проєкти Законів, які стосуються діяльності народних депутатів.

Окрім того, Верховна Рада планує розглянути ряд ратифікаційних законів та проєкти постанов.


 

14:00 Головуючий закрив пленарне засідання.


13:44 За результатами голосування законопроект №4119 279 голосами «за» прийнято за основу.


13:41 Заступник Голови Комітету з питань бюджету Олександр Трухін доповів рішення Комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект №4119 за основу та в цілому.


13:37 Законопроекти №4119 доповів народний депутат Давид Арахамія. Інші проекти їх автори не доповідали.


13:34 Рада розглянула у першому читанні три законопроекти про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" (щодо реалізації положень статті 11 Закону України "Про ринок природного газу) за №№4119, 4119-1, 4119-2.


13:28 Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками №0853.


13:22 Депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій №3851 підготовленого до другого читання.

Вони підтримали кілька правок, поставлених на голосування на підтвердження.

З урахуванням цих правок законопроект 293 голосами було прийнято у другому читанні і в цілому.


13:12 253 голосами «за» законопроект №3901 було прийнято за основу.


13:05 Голова підкомітету Комітету з питань транспорту та інфраструктури Олександр Скічко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.


12:52 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про автомобільні дороги" №3901 доповіла заступник Міністра інфраструктури Наталія Форсюк.


12:45 За результатами голосування законопроект прийнято за основу 235 голосами «за».


12:41 Голова підкомітету Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Під час обговорення народні депутати висловили зауваження до законопроекту.


12:34 Проект Закону про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян №3911 доповідає заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Він зазначив, що в Україні кількість завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності за останній час стала дуже серйозною проблемою.


12:23 Після закінчення перерви народні депутати продовжують розгляд питань порядку денного.


12:00 Головуючий оголосив перерву у засіданні, запросивши керівників депутатських фракцій і груп на нараду.


11:30 Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів №3633 доповів народний депутат Андрій Кожем’якін. 

Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти проект Закону №3633 в першому читанні прийняти за основу.

Народні депутати загалом підтримали законопроект та відзначали, що питання захисту та безпеки журналістів потребують поглиблення з боку держави.

Законопроект за результатами голосування прийнято за основу 305 голосами «за».


 

10:50 Обговорюють законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин», №3576.

Голова підкомітету Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакуменко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Під час обговорення народні депутати підтримали прийняття законопроекту і за результатами голосування прийняли його у першому читанні 283 голосами «за».


10:30 Народні депутати розглядають проект Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо врегулювання окремих питань проходження служби у Службі судової охорони №3935.

Законопроект доповів народний депутат Валерій Божик.

Законопроект прийнято за основу. 


10:20 Народні депутати розглянули у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про державний кордон України №3987.

За результатами обговорення законопроект був прийнятий за основу 276 голосами «за».


10:00 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.

Нагадаємо, напередодні Рада ухвалила закон про оптимізацію роботи ЦНАПів

Також ВРУ розглянула законопроект щодо штрафів за неносіння маски у громадських місцях. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси