Перехід парафій УПЦ МП: Верховний Суд ухвалив важливу постанову

18:50, 21 января 2019
КГС ВС підтвердив право зборів парафії вирішувати питання про канонічну підлеглість храму.
Перехід парафій УПЦ МП: Верховний Суд ухвалив важливу постанову
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду захистив виключне право парафіяльних зборів приймати рішення про зміну канонічної підлеглості релігійної громади. Про це у понеділок, 21 січня, повідомляє прес-служба суду.

Як повідомляється, постанова КГС ВС була ухвалена ще 19 червня 2018 року. Горлівська єпархія Української православної церкви Московського патріархату просила визнати недійсним рішення зборів релігійної громади при Свято-Стрітенському храмі в місті Костянтинівка Донецької області, про перехід громади до УПЦ Київського патріархату.

Суд скасував рішення суду першої інстанції та апеляційної інстанції, що повністю задовольнили позов УПЦ МП. Верховний Суд підтвердив право парафіяльних зборів ухвалювати рішення щодо управління парафією.

З повним текстом рішення можна ознайомитись за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 18 січня голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про перехід парафій УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України. Закон набере чинності після того, як його підпише голова держави.

Також ми повідомляли, що на Волині адепти УПЦ Московського патріархату погрожували людям розправою за перехід до ПЦУ. Прихильники УПЦ МП спільно з місцевим священиком у вівторок, 15 січня, заблокували приміщення сільради, де перебували місцеві голова та депутати.

Окрім того, стало відомо про перехід в Православну церкву України другого храму в Києві. Київський храм Покрови пресвятої Богородиці став уже 70-ю парафією, яка поповнила новостворену церкву.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки