Погрожували розстрілом: на Волині адепти Московського патріархату захопили сільраду

08:45, 17 января 2019
Прихильники УПЦ МП агресивно сприйняли новину про перехід місцевої парафії до помісної церкви.
Погрожували розстрілом: на Волині адепти Московського патріархату захопили сільраду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У селі Бронниця Камінь-Каширського району Волинської області прихильники Московського патріархату спільно з місцевим попом у вівторок, 15 січня, заблокували приміщення сільради, де перебували місцеві голова та депутати. Про це повідомляють «Волинські новини».

Видання стверджує, що більшість вірян у селі висловилася за перехід із Московського патріархату до Православної церкви України. Проте московський батюшка зібрав агресивних чоловіків, котрі заблокували сільську раду. Вони вимагали від голови села Бронниця надати їм список людей, котрі хочуть покинути МП.

Місцевий мешканець Богдан Козік наголосив, що один із активних адептів Московського патріархату, погрожував людям розстрілами. За його словами, цей чоловік возить людей до окупованого Криму та РФ.

Піп і його прихильники покинули сільраду лише після приїзду правоохоронців.

У Нацполіції у Волинській області підтвердили, що вони виїжджали на місце конфлікту. Проте, за словами правоохоронців, на той момент, коли вони прибули на місце виклику, блокування уже не було.

«Поліцейські з’ясували, що в приміщенні сільської ради відбулася розмова священика та групи парафіян місцевого храму із головою та секретарем сільради. Порушень громадського порядку не зафіксовано. Жодних протиправних дій як щодо представників органу місцевого самоврядування, так і членів церковної громади не вчинялося. Скарг і заяв з обох сторін до поліції не надходило», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в УПЦ МП зробили заяву про захоплення свого храму в Чернігівській області праворадикалами. Інцидент трапився 16 січня. 25 «радикально налаштованих молодиків» зламали замок і вдерлися в церкву. Інформація поки не підтверджена.

Також ми повідомляла про перехід в Православну церкву України другого храму в Києві. Київський храм Покрови пресвятої Богородиці став уже 70-ю парафією, яка поповнила новостворену церкву.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва